Chi – ágy

Dr. Gajdos Gábor, az Arthrokomplex Mozgásszervi Rehabilitációs Központ vezetője:

"A levegőágyas gerinctornáztató készülékkel szerzett tapasztalataink Krónikus gerincpanaszok esetén nagyon fontos, hogy az aktív gyógytorna előtt passzív tornáztatással oldjuk a kóros beidegződéseket, a rossz tartást okozó izomgörcsöket, amelyek a fájdalmakat jelentős részben okozzák. Ennek a passzív tornának kiváló, korábban nem létező eszköze a levegőágyas, vitalitásnövelő, gerinctornáztató készülék."

A csigolyák közti kisizületek blokkjainak oldására kiválóan megfelel a készülék fekvő nyolcas pálya mentén leírt fokozatosan gyorsuló mozgása. Ahhoz, hogy a bokáknál kiváltott mozgáshullám a nyakcsigolyákig ill. a vállövekig elérjen és ott is kellő effektust váltson ki, elengedhetetlen a gerinc levegőágyon való elhelyezése, különben a hullám mozgás igen hamar elnyelődne. A páciens így valóban érzi a mozgást a gerinc legfelső szakaszában is.

A készülék másik nagy előnye, hogy a vérkeringés jelentős javulását eredményezi, ami a kezelés végén felállva tökéletesen érezhető. Ennek a mediátorok (kémiai ingerület átvivők) elszállításában van kiemelkedő jelentősége, amelyek a beteg kisizületek körül felszaporodnak és a fájdalmak másik részéért felelősek. Ezt a hatást az ún. távoli infravörös tartományban működő infraszauna alkalmazásával tovább növelhetjük. Így a beteg már egyetlen kezelés után is érezhet pozitív változást!

A passzív gerinc tornáztató készülék izomgörcsöt oldó hatása egyben kifejezetten stresszoldó is, számos vendégünk rendszeresen elalszik a 15 perces kezelés alatt.

A medence elváltozásainak (elbillenés, elcsavarodás) szemmel látható eltűnése jó indikátora a kezelés hatékonyságának. Amióta a levegőágyas gerinc tornázatót rendszeresen alkalmazzuk ezek az elváltozások és a panaszok látványosabban és jóval rövidebb idő alatt múlnak el, mint korábban."

Passzív gépi gerincmozgatás

A passzív ízület- vagy gerincmozgatás olyan mozgásterápiás kezelés, ahol az érintett testrészt nyugalomba helyezve, egy gép segítségével, teljesen aktív izommunka nélkül, tehát passzívan mozgatják. A derékfájás, a porckorongsérv vagy a gerincferdülés esetében a gerincoszlop egyes szakaszinak passzív mozgatása kezdi lelazítani a spasztikus gerinc melletti izmokat és a kis ízületeket.

A Chi-ágy 10 nagy funkciója

Időpont foglalása Áraink

 

Címke: