Isiász, ülőidegzsába

Az isiász gyakran előforduló állapot, amely a gerincvelő alsó szakaszából kiinduló ülőideg mentén sugározhat lefelé a lábakba. Amikor ezt az ideget ingerlés éri, ez fájdalmat okoz a hát alsó részén, ami ezután vándorol a tomporba, és még lejjebb, a lábakba stb.

A tünetek tipikusan csak az egyik testfélen jelentkeznek.

Az isiászt rendszerint az ágyéki gerincvelő egy ideggyökére eső nyomás váltja ki, amelyet porckorongsérv, a gerinccsatorna szűkülete, fertőzés vagy törés okozhat.

Kockázati tényező az ülő életmód, a sport (különösen a rendszertelen sportolás), a túlsúly és a magas sarkú cipők viselése.

A fájdalom általában kezelés nélkül is megszűnik. Ajánlott az ágynyugalom, max. 48 órán át, aztán kezdjünk el mozogni! A túl hosszú fekvés, lassítja a felépülést!

Tünetek:

  • lefelé terjedő zsibbadás a test egyik oldalán
  • bizsergés
  • a hát alsó részén, a tompornál és a lábakban fájdalom
  • lüktető fájdalom
  • éles hasító fájdalom
  • lábak gyengesége
  • esetleg hólyag- és bélműködési zavarok (ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni!)

A kezelést fájdalomcsillapítással kell kezdeni, hogy minél hamarabb az érintett terület mozgatásával visszanyerjük mobilitásunkat.

Nagyon fontos, hogy a mozgást a későbbiek folyamán is folytassuk (nehéz súlyok emelése, törzs forgatás, hajlongás valamint a rázkódás mellőzése), hogy a további előfordulás valószínűségét csökkentsük.

Az orvos által ajánlott gyógyszereket, kenőcsöket (gyulladásgátló, izomlazító), ha már annyira elfajult a dolog, alkalmazni kell, de először meg kell próbálni, hogy ágynyugalom hatására bekövetkezik e a javulás.

Az akupunktúra jelentősen tudja csökkenteni a fájdalmat, valamint a kiváltó ok kezelésére is hatékonyan alkalmazható. Nem akkut esetekben, már az első kezelés is jelentős javulást hozhat.

Akupresszúrához vegyük igénybe szakember segítségét, bár van olyan eset, amikor a beteg saját maga mutatja meg, hogy mely pont nyomására enyhülnek fájdalmai.

Nagyon fontos, hogy „hűtő” ételeket (alma, zab, saláta, spenót, mandarin, narancs, mangó, borsmenta) együnk.

A túlsúly és a székrekedés súlyosbíthatja az isiász tüneteit. Ezért, olyan diétát válasszunk, amely elősegíti a fogyást, valamint a rendszeres székletürítést.

Nagyon fontos, hogy a kezdeti, akkut fázisban lökésszerűen, magas (akár 3x 1000 mg) C-vitamint juttassunk a szervezetbe.

Próbáljuk ki a súlyfürdőt, vagy a gerincnyújtó padot, melyek segítségével csökkenteni tudjuk a porckorongok közötti nyomást!

A gyulladás csökkentésére kurkuma, gyömbér tea, tinktúra vagy étrend –kiegészítő szedése javasolt. A kurkuma nagyon erős hatású szer, bizonyos gyulladásoknál.

A fűzfakéreg csökkenti az izom- és izületi gyulladással járó fájdalmat, isiász esetén is nagyon hatásosnak bizonyult.

Bánjunk csínján a meleg fürdővel, párnával, palackkal. Először nagyon jól esik, hiszen a meleg fájdalomcsillapító hatású, viszont az addig szunnyadó gyulladást belobbanthatja!

Homeopátiás szerekből a következőeket javasolják, de mielőtt elkezdeni alkalmazni, feltétlenül konzultáljon a patikussal!

Hypercum perforatum: intenzívebb a fájdalom, ha a beteg ül, és az szúró, égető.

Kalium carbonicum. gyenge lábérzet, tépő fájdalom sugárzik ki a csípőpől, a fájdalom érzet erősödik, ha az érintett oldalra fordul.

Dioscorea: ha a jobb lábon fut le a fájdalom, az égető érzés

Colocynthis: A láb teljes hosszában fáj, az éles fájdalmat zsibbadás követi

 

Címke: 

Hozzászólások

3 hónapja szenvedek az ülőidegzsába okozta fájdal-maktól. Átestem kiropraktikai kezelésen is (12 alkalom), de nem segített. A görcsös fájdalom a derékból indúl, áthúzodik az ülőgumókon és a bal láb felső -hátsó combjába okoz görcsöket és láb gyengeségeket.

Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!

06703329979

gerincmuhely@gmail.com

 

Nem adtál meg semmi elérhetőséget. :( Így nem tudok válaszolni érdemben. Nyilvánosan csak annyit, hogy az ülőideg zsába fájdalma is enyhíthető, sőt el is mulasztható! :)

Várom a jelentkezésed!

Én is már 1 hónapja gyötrődöm. Az orvos adott inyekciót, 1 hét után jól voltam, de rá 4 napra újra vissza estem. A jobb lábamban van a fájdalom. Sokat ülök, mert a bal lábammal rokkant vagyok, csak mankóval tudok járni, és azt sem sokat.Borzasztó fájdalmaim vannak, és csak ha lefekszem akkor szünik meg,ha egy bizonyos pózba fekszem. Nekem a forgómnál fáj, és az alsó lábam szára, de az nagyon. Mit lehet tenni, hogy el muljon? Mennék dolgozni, mert végre felvesznek, és szept. 16-tól dolgoznák, de még az autót sem tudom vezetni, mert ha már nagyon fáj le kell feküdnöm. Kérem adjon tanácsot. Elérhetőségem:palovitz@freemail.hu

Gerincsérv, elcsavarodó deformáció a hátamban, a két térdet érintő évek óta aktuális térdprotézis műtét, kalapácsujj, nyaki borda, hátban km.csontritkulás,s igen tartós (familiáris) túlsúly, pajzsmirigy alulműködés, reflux, női ökölnyi gyomorsérv,kétféle szívbetegség, és salicyl intolerancia szerepel még az anamnézisemben. Hideg-meleg intoleranciát és kezdődő Crohn betegséget mutat az Irisz diagn. lelet. e bélbetegség 7 tünete közül 5 fennáll. Kérem szíves javaslatukat.

Kedves Judit! Problémája annyira összetett, hogy javaslom természetgyógyász vagy orvos felkeresését!

Már 3 hete egy rossz hajolás után beállt a farkcsontom, alig bírtam felegyenesedni. Brexin gyógyszert szedtem már előzőleg is ha fájt, de 4-5 nap után elmúlt. Most nem egyre rosszabb lett, végül át ment a jobb oldalamra a forgó és végig le a lábam inkább a csont külső oldalán. Röntgen, születési rendellenességként most állapították meg hogy kora szülött voltam és valami rés van, de ha 50 évig nem okozott bajt akkor biztos nem az, az 5-ik csigolyám el van csúszva és nagyon kötöttek az izmok ez a röntgenem. Kaptam aflaman gyógyszert de nem használt, most egy másikat ezzel jobb nem közel sem akar elmúlni. Nagyon fáj és éjjelente minden fordulásnál felébredek és tompán vagy szaggatottam lüktett. Nagyon szeretném ha elmúlna mit tanácsolnak? haar@freemail.hu

Esetem nagyon hasonló az "isiász fájdalom" kérdésben leírtakhoz. Szeretném megismerni a választ!
köszönöm.

Tisztelt Hölgyem! Annél bővebben nem tudok nyilatkozni, mint ami a honlapon fennt van, hiszen azok az otthoni kezeléshez is segítséget nyújtanak! Jobbulást kívánok!

Feltétlenül keresse fel kezelőorvosát, aki gyógytornász szakemberhez tudja irányítani!

 

Nekem már hónapok óta jelentkezik a a gerinc alsó feléből kiindúló fájdalom ami végig halad a jobb lábamon,megállapították, hogy be van szűkülve, adtak a gerincembe inyekciót, de nem segít, már amikor lefekszem nem tudom elviselni a jobb lábamban a fájdalmat, csak úgy hogy algopirint veszek be, ha fent vagyok nem fáj annyir, mint mikor fekszem.Igy az éjszakáim meg vannak pecsételve a fájdalomtól. Most készülök egy akkupunktúrás kezelésre, mert a házi orvosmnak hiába mondom,.reumatológusnál is jártam ő adta bele a szurit.Már nem tudom hogy mit tegyek, ha van valami ötleted kérel írj takacs.mamoka@gmail.com Köszönettel Marika

Kb fél éve szenvedek az ülőidegzsábától- nekem a bal lábamba sugárzik hátul a combon iszonyatosan szokott görcsölni-valamint gyengeségérzet- és a tomporba való éles nyilalás jellemzi, de a jobb oldalon is fáj a csipő irányában a forgónál-szinte alig birok menni:Keseríti még az életemet, hogy mindkét sarkamon csontkinövés van.A gyógyszerek fájdalom csillapító és gyulladáscsökkentő valamint- hotemin injekció volt.Nem sokat segített.

Kedves Enikő!
Már több mint 3 hete,hogy rgy szerencsétlen mozdulat miatt kialakult egy szép kis lumbágóm,isiásszal vagyis ülőideg zsábával együtt.Volt 3 nap amikor csak bottal,meg még azzal sem ,ment a járás.A helyzet azóta javult de mév mindig fáj ,a hátam kevésbé,a bal fenekem és bal oldalon a keresztcsontnál annál inkább.Forduládnál minden éjjel felkelek.Azt hogy ne emeljek teljesen kivitelezni nrm tudom ,mert egy 2 éves kislányom van és őt bizonyos helyzetekben muszáj felvennem,megemelnem.
Idegsebésznél voltam ,diclofenac-ot írt ki,kúraszerűen plusz izomlazító és pihentetés.
A kúrát nem tudtam végigcsinálni mert kiderúlt időközben,hogy babát várok :) így fel kellett hagynom az összes gyógyszerrel.Mi az amit ilyen helyzetben lehet tenni/bevenni?
U.i.: A bal kezemen a középső 3 ujjam nagyon fáj,legjobban a mutató,Kb egyszerre kezdődött a hátfájással.Lehet összefüggés?

Üdvözlettel: Végh Zsuzsa

nekem a sport miatt kezdett el fájni hetente 60-70 km et futok 4 alkalomra osztva, a jobb oldal, voltam denevérpadon meg maszíroztattam. majd rájötttem, hogy egy a sport utáni megfelelő nyújtógyakorlattal már nem fáj.

Udvozlom. Nekem id ezzel van problemam. Megkerdezhetem, milyen nyujtogyakorlattol lett jobb onnek?
Koszonet
Balint

Kedves Enikö! Isiászom van. Derekam nem fáj annyira, de a jobb lábam nagyon. Külsö oldal, nagylábujj fel szokott elzsibbadni, a külsö bokom a leg rosszab. Néha alig tudok ránehezedni jobb lábamra. Flektor. gél a gerincnél, izomlazító mydeton. Aludni nagyon nehezen tudok, nehéz meglelni azt a poziciót melyben nem fáj annyira. Túlsúlyos vagyok, napi szinten kerékpázozok kb: 22 km-t. Mit tudna javasolni a fájdalomra, és a mielöbbi gyógyulásra? Köszönettel Anti

Kedves Anti! Sajnos az időben nem elkezdett kezelés miatt a gyógyulás hosszú folyamat lesz. :( Nagyon jól teszi, hogy a fájdalmat enyhíti! Ami fontos lenne a nyújtások és a gyulladás megszüntetése.

Bal lábamra tegnap este óta nem tudok ráállni. Combtőből és tomporon át lefelé erősen fáj mozdulatra és ráállni nem vagy alig tudok. A lábujjam zsibbad, és a bal kezem egyik ujja is.
Régóta vannak olyan tüneteim, mint derékba, hátgerincbe hirtelen beálló erős fájdalom, ami eddig kb. max. 1 percig tartott, ha leültem, lassan elmúlt. A combtövem is fájdogált, fogalmam sem volt, mi van ott, ami fájhat, mire utal az ott lévő alattomos enyhe fájdalom.
Eredetileg a jobb térdem használhatatlanná válása miatt kerültem rokkantnyugdíjba, majd aztán már a bal térdem is felmondta a szolgálatot, ezekhez jött még néhány egyéb betegség (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy-alulműködés stb.) Nem tudok járkálni, elmenni, autóm nincs, szobalakó lettem, már régóta így élek, jóformán csak ülök és alszom, de tudom, hogy az ülőke nem megfelelő, mert nyomja a combomat. Eddig ki lehetett bírni, de most beállt ez a rettenetes fájdalom a bal combomba, fenekembe stb. gondolkodtam, mi lehet ez, és több betegség-gyanú után eljutottam oda, hogy ez nem csípőfájdalom, nem gerincfájdalom, hanem fenék és combfájdalom. Nem mertem volna orvosnak elmondani, mert nem tudtam, hogy van ilyen betegség, aminek épp ez az egyik tünete.
Hát most elmondtam, miután olvastam róla.
Üdvözlettel: Horváth Károlyné Magdi, Budapest

Kedves Magdika!

Kérem, bátran ossza meg a tünetei leírását a háziorvosával, így megfelelő fájdalomcsillapító felírásával segít a fájdalmai elviselésében!

Jó egészséget és fájdalommentes napokat kívánok!

Egy hete nyaralás alatt jött ki a fenékbe sugárzófájdalom először a viszeremre gyanakodtam mert a bal lábamon szokott fájni .de rájöttem ez nem lehet mert a fenekemtől egészen a bokámig fáj különösen bizonyos mozdulatoknál elmentem a háziorvoshoz brexin nevügyogyszert irt fel nem tudom mi ez még nincs javulás

Egy hete nyaralás alatt jött ki a fenékbe sugárzófájdalom először a viszeremre gyanakodtam mert a bal lábamon szokott fájni .de rájöttem ez nem lehet mert a fenekemtől egészen a bokámig fáj különösen bizonyos mozdulatoknál elmentem a háziorvoshoz brexin nevügyogyszert irt fel nem tudom mi ez még nincs javulás

Kedves Éva! A fent leírt tünetek sok-sok mindenre utalhatnak.  Személyesen (akár telefonon is) egyszerűbb lenne megbeszélnünk a lehetőségeket.
Kérem, hogy keressen bizalommal! Enikő

szeretném megkérdezni hogy körülbelül egy 3 hete fáj a derekamba a jobb forgonál ami a jobb lábbamba lehuzodik ezt mi okozhatja kaptam rá gyógyszert is mydetont meg diclacot mikor ezeket beveszem utána jo az nap meg igazábol akkor fáj ha terhelem?

Tisztelt Hölgyem!

A fent leírtak alapján, rengeteg minden okozhatja a tüneteit.
Mit javasolt az orvos a gyógyszerek szedésén túl?
Mi volt az ő általa felállított diagnózis?
Sajnos a fent leírtakból nem kapok elég információt...

Amennyiben a gyógyszerek folyamatos szedésére sem javulnak/enyhülnek a panaszai, keresse fel ismét a kezelőorvosát!

Egészséges és szép napokat kívánok!

 

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék,hogy több,mint 1hónapja a jobb felemnél fáj a dereka,majd kis idő múlva a térdem is elkezdett fájni.Ma már a bokámig fáj a lábam,a rötgen eredményem:A lordosis elsimult,a csigolyatestek magassága,és a rések tágassága megtartott.Az L III.csigolyán mérsékelt Schmorl előboltoaulás látható,vele szemben kissebb felrakódás észlelhető.
Reumatológus elküldött nőgyógyászhoz,ott semmi probléma,a rákszűrés még nincs meg.Viszont a reumatológus csak azt mondja ez nőgyógyászati probléma,de kiir kezeléseket:masszázst,pakolást,tornát,de csak azért irja ki,hogy ne morogjon a háziorvos.Azt mondta ezzel a kezeléssel lehet rosszat tesz.Gyógyszert ne szedjek semmit sem,de viszont nagyon fáj a lábam meg a derekam.36éves nő

Kedves Andrea! Remélem, már túl van a kivizsgáláson, és az orvosok megnyugtató választ találtak fájdalmaira! Amennyiben további kérdései vannak, kérem telefonon keressen a gyorsabb kommunikáció miatt. Fájdalom mentes napokat!

Üdvözlöm! A nővérem több éve tolókocsiba kényszerült, sclerozis multiplex miatt. Éveken át csak találgatták, hogy mitől megy el a látása, borzalmas végtag fájdalom. Amire egy neurológust találtunk késő volt, kb. 1 év volt és jött a borzalom. Borzalmas fájdalmak közt él, az idegzsába már hetente 3-4 napig tart. Ha netán belázasodik akkor, önkívületi állapotba kerül. A szíve már elég gyenge, borzalmas túl súlyban van. Ő tanyán él vidéken, én Pesten. Szerintem én jobban aggódom érte, mint bárki más. A fájdalmat már a sok év után egyre kevésbé bírja. Az orvosok meg már nem úgy állnak hozzá, mint korábban. Ha ténylegesen lehetne javítani állapotán, szíveskedjen tanácsot adni.
Köszönettel: Judit

Üdvözlöm Kedves Enikő!
Amint olvasom itt bizony sokam szenvednek hasonlò problèmàval 1 hònapja kezdödött ..este lefekvèskor èreztem hogy a bal oldalamon a medencèmbe a combtőbe ès a faromban erős hasìtò fàjdalom jött lètre amely sugàrzott le a combomba majd a làbszàramba ès a bokàmba...mindezt egy borzalmas feszìtő görcs volt a combomba ès a vàdlimba...amely zsibbadàssal keveredett...szòval rettenetesen fàjt ezt kèt napig ismètlödött majd 3nap munka utàn màr nagyon fàjt ìgy lepihentem egy kicsit hogy bitosan jobb lesz de egy pàr.òra utàn màr nem bìrtam làbra àllni ìgy sos- be a h.orvos...ott azt mondta az orvosom hogy valòszìnü baloldali ideg becsìpődèsem van lumbàgò..mivel alig bìrtam mozogni a fàjdalomtòl felirt nekem Aflamint2x1 Sirdalud MR 1x1 Ralgen SR 100 at 1x1 àgy nyugalom pihenès ès egy Neurològiai beutalò ezutàn pihenès Neurològus vèlemèny jav. Nagy labor..LS gerinc MR szigorù pihenès McKenzie torna MR lelet utàn kontroll. Hàziorvos vissza àt olvasta a szakvèlemènyt ès haza kūldött hogy tovàbbi pihenès folyt. Gyogyszer kez. Ennek 1 hònapja de semmi nem vàltozott sött egy pàr napja èrzem hogy hasìtò fàjdalom a bal karomban idönkènt ès 3 ujjam zsibbad...a hūvelyk mutatò ès közèpsö ujjak...ma vissza mentem kontrollra ùgy hogy nincs javulàs ès nem küldött tovàbb sehovà de ki ìrt dolgozni...hozza teszem egy pèksègben dolgozom 04- től 14 ig...egy igen nagy forgalmú üzletben Bp. Megàllàs nèlkūl ... Tudom higy nem fogom bìrni...mit tehetek hovà fordulhatok hogy kezeljenek ès meg is gyòguljak ...munka kèpes legyek...? Vàlaszàt elöre is köszönöm !ès vàrom...Ūdvözlettel BE.

Kedves Edit! Kérem küldje el a telefonszámát SMS-ben, felhívom!

Köszönöm! Enikő

Kedves Enikől
Nyaralásom írta felül ez a nyavalya...
Pokoli fájdalom....az ülés kínszenvedés....fekve kibirható.Diclac 2*1,Sirdalud 2*1.
Mennyi idő alatt jön rendbe?
Valami tanács? Hogy elviselhetőbb lenne? Köszönöm szépen...

Kedves Linda!
Annyi de annyi mindent leírtam itt az isiászról.....
Kérem, sms-ben vegye fel velem a kapcsolatot, ott személyre szabottan tudunk kitalálni valamit az isiász enyhítésére.
Gondolom, azóta picit jobb, hiszen a gyógyszerek is hatnak már!
Jó lenne a lelki hátteret is felderíteni, úgy sokkal eredményesebb és gyorsabb a javulás ilyenkor!

Várom jelentkezését!

Tisztelt Enikő!!!!Isiász és lumbágoval kínlódok több mint 1 hónapja!A reumatológus stoppolt,aztán elküldött lidocainos iontoforézisre..már 5 x voltam a 10 alkalomból...Nem érzek változást...A fájdalomtól megőrülök...A 3-ik doboz Flector végén járok..+Sirdalud 2x fél...kaptam gyomorvédő gyógyszert is.Meddig tart még?!?!?Most pénteken voltam CT-n..kedden megyek az eredményért. Kibírhatatlan...38 évesen 3 gyermek Édesanyjaként ezt átélni..,hogy a 10 éves fiam húzza fel a zoknim nap mint nap :( Borzalom...

Kedves Enikő!
Érdeklődni szeretnék. 31 éves vagyok.A farok csontom környékéről indul a fájdalom és lefelé sugárzik a combjaimon keresztül a térdemig. Mindkét térdem fáj.Leginkább a belső rész. Néha a térdem felett is.Mi okozhatjak ezeket a tüneteket?
Gyerekkoromban ráestem a fenekemre elég nagy esés volt.
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Katalin!
A térdébe lefutó fájdalmat nagyon sok minden okozhatja.
Izomfeszülések, melyek önmagukban is fájdalmasak lehetnek.
Ezek a feszülő izmok nyomhatják a lefutó idegeket, amelyek igencsak erős fájdalmat tudnak produkálni!

Érdemes lenne megnézetni a lumbális és kereszcsonti szakaszt, esetleges eltérések miatt.
Nem írja, hogy volt-e orvosnál?  Készültek felvételek a térdéről?
Fiatal kora miatt feltétlenül javaslom az alapos kivizsgálást, hiszen nagyon sok minden okozhatja még a fájdalmát, ennek kiderítésére professzionális diagnosztikai eszközökre van szükség.
Egészséges, szép napokat kívánok!

Szeretnem megkerdezni, hogy ha a keresztcsontom nagyon fäj, es ha egyik oldalra sem tudok feküdni, mert a forgom nagyon fäj, es ha hanyadt fekszem, akkor huzodik a derekamtöl a farom iränyäba a fäjdalom. Ältaläban ha mozgok nem annyira fäj, mint amikor fekszem. Fekvesnel, es ülesnel nagyon fäj. Mi lehet ez? Köszönettel

Szép jó napot kívánok.
3 hete küszködők a lumbagomal. Nagyon erős fájdalmaim vannak. Elkuldot a házi orv. Rogenre ami azt mutata ki hogy a lumbagom kiegyenesedet. A házi orv azt mondta ne agodjak mert a gerincem egyenes és azért van ez a borzasztó fájdalmam. De már a derekam is fáj és mind 2 lábam. Ha le fekszem nagyon nehezen bírok megfordulni, és kikelni az ágyból is olyan mint ha az alsó végtagom le volna benulva. Ennyivel le van zárva hogy egyenes gerincem van.

Ülőmunkát végzek. Gerincsérvem lett. Hulahoppkarikázhatok? Köszi a választ.

Kedves Julcsi!
Hulashoppkarikázás grincsérvvel?
Érdekes!
Én nem javaslom, de az Ön testét, én nem ismerem.
Szép napokat kívánok!

Kedves Enikő! Egy ideje a bal tompromból vagy a forgóm irányából hasító fájdalom indul el a bal combom külső részébe a másodperc tört része alatt van hogy egymás után többször is. Utána elmúlik, és utána akár lépcsőzhetek is. Aztán egyszer csak gondol egyet és megint úgy bele hasít, hogy felszisszenek. Aztán egy ideig megint semmi. A derekam nem fáj. Mi lehet ez? Előre is köszönöm a válaszát. Szép napot.

Kedves Csaba!
Sok kérdést szeretnék feltenni, ezért kérem küldjön telefonszámot!
Enikő

Kedves Enikő
Két hete egy ,,rossz” mozdulat következtében, hatalmas fájdalmat éreztem először a derekamban majd a bal combomban. Azóta gyakorlatilag mozogni, menni alig tudok a fájdalomtól és a combom el van zsibbadva. Probálok tornázni, fájdalmat csillapítani- gyulladást csökkenteni, borogatni, stb. Sajnos két hete dolgozni sem tudok, külföldön élek.Voltam csontkovácsnál de az sem használt.Aggaszt ez az állapot :( Önhöz fordulok segítségért Köszönöm válaszát!

Kedves Andrea!

Nagyon nehéz így támogatást nyújtani. Mindenképpen javaslom orvos felkeresését, hiszen házipraktikákat már kipróbált!
Bízom benne, h semmi különösebb nem lesz a háttérben, de jobb a biztonság.
Jobbulást kívánok!

Kedves Andrea!

Nagyon nehéz így támogatást nyújtani. Mindenképpen javaslom orvos felkeresését, hiszen házipraktikákat már kipróbált!
Bízom benne, h semmi különösebb nem lesz a háttérben, de jobb a biztonság.
Jobbulást kívánok!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.