Coaching

A coach jelentése: edző, a coaching: maga a folyamat. Ez magyar fordításban leginkább életvezetési „tanácsadásnak” értendő.

Amiben én leginkább otthonosan mozgok, az az egészség, siker és life/élet coaching.

A Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége által minősített CoachA coach segíti az embereket, külső szemlélőként, vezetett beszélgetés során, hogy a jelenlegi, magánéleti problémáikat meg tudják oldani.

A célzott kérdések segítenek abban, hogy az ügyfelek magukból merítsenek, így ennek eredményeképpen lelkiekben megerősödjenek, eredményeket érjenek el, önbizalmuk megerősödjön, és a jövőben hatékonyan kezeljék a felbukkanó akadályokat.

Ebből már az is rögtön kitűnik, hogy egy ülés nem elég felismerni a problémát, megtervezni a célhoz vezető stratégiát, stabilan megállni benne, hogy hasonló esetekben alkalmazni tudjuk. Ehhez több idő, ülés szükséges.


 

"Néha kell az ember életébe egy-egy vihar, amely felrázza.

Megrettenti. Ami után más életet kezdhet, és új céljai lehetnek.

Ami után ismét szépnek láthatja a világot."

(Lakatos Levente)

 

Elmondhatom, hogy az Életem tele volt viharokkal!

Aztán megtaláltam azt a szelet, meglovagoltam azt a hullámot, amely a megfelelő kikötőbe repíti a hajómat. Végre nyugodt vizekre érkeztem, de horgonyt még nem vetettem.

Hánykolódtál már Te is céltalanul az Élet tengerén?

Érezted már azt, hogy nem tudod, nem bírod, nem akarod?

Ma már mindenki számára elérhető lehetőséget nyújtok Neked, hogy megtaláld a számodra megfelelő kikötőt és az odarepítő szelet.

Mint coach ott leszek veled, amikor javításra vár a hajód, elszakadt a vitorlád, vagy a viharos tenger hullámai repítenének az ismeretlenbe.

A Te célod lesz az én célom!

A Te utad lesz az én utam!

Ott leszek melletted, de ha kell, húzlak, vagy tollak, hogy célodhoz érj, hajód biztonságos kikötőbe horgonyozhasd le.

Egyet nem szabad elfelejtened, a kormány végig a Te kezedben van!


 

"Terveink meghiúsulnak, ha nincs végcél. Mikor nem tudjuk,

melyik kikötőbe tartunk, egyik szél sem jó a vitorlánkba."

(Seneca)


 

A mai ember életében csak egy állandó van: a változás. Hogyan lehet ezzel együtt élni? Hogyan tudsz hozzá alkalmazkodni? Minden gyors, pörög, egyre gyorsabb. Az emberek jönnek és mennek az életedben. Biztos támasz, háttér, kapcsolat, munkahely? Ezek a mai világban, lassan a csoda kategóriáját súrolják!
Útelágazáshoz értél és nem tudod, melyik út lesz számodra a legmegfelelőbb?

Akarod megtalálni a célodat, utadat?

Hiteles, és határozott fellépésre vágysz?

Egyensúlyt keresel az életedben, a család és munka között?

Anyagi nehézségek, pénz körüli problémák?

Netán az önbizalmad szorul némi erősítésre?

Anya/nő/feleség szerepek megélése?

Hiányzik a motiváltság, a pozitív életerő?

Elönt a napi stressz és nem tudod miért?

Zsonglőrködsz az időddel?

A felsorolt témákban és azon felül is segítek a rálátásodat megváltoztatni! Megkeressük benned azokat, a már meglévő energiaforrásokat, tudást, képességeket, amelyeket ha előhúzunk, majd megtisztogatunk, kiporolunk, kicsit kicsinosítjuk, máris csodalámpásként használhatod.

Mindezt tesszük úgy, hogy az, amit te képviselsz, épüljön, erősödjön!

Vallom, hogy a változást magunkban kell elkezdeni, az első lépést nekünk kell megtennünk.

Amikor ez megtörtént, már csak utazni kell, élményeket gyűjteni addig, amíg meg nem érkezel a végállomásra, a kitűzött célodhoz!

Az út végén a jutalmad a csodalámpás, amit bármikor elő vehetsz, és bizton használhatod.

Az ülés időtartama kb. 1 - 1,5 óra

 


Hogyan dolgozom?

A munkám leginkább egy személyi edzőéhez hasonlít. Én nem a fizikumoddal, hanem a Te privát életednek az egyik, esetleg több, különböző területeivel foglalkozom.
Soha nem fogom megmondani, hogy mit tegyél. Ez, a tanácsadó feladata. A life coach sokkal inkább egy katalizátor: célzott kérdéseivel abban segíti az ügyfelet, hogy megtalálja a válaszokat magában. Olyan átgondolt, nemegyszer provokáló kérdéseket teszek fel, amellyel meg tudod nyitni az elakadásokat, meg is találod a válaszokat. Életünk során sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor nem látjuk a fától az erdőt, pedig az, ott van az orrunk előtt.

Tehát, én abban segítek, hogy: hogy lásd meg, mit kell tenned, és azt tedd is meg. Benne tartalak a folyamatban, amíg azt nem látom, hogy már megerősödve, egyedül is tudod járni az utad. A megerősödésedhez elengedhetetlenül szükséges, hogy vállald a felelősséget a tetteidért, az életedért!


Kik veszik igénybe a life coaching szolgáltatást?

Elmondható, hogy azok a motivált és nyitott emberek, akik érzik, hogy segítségre van szükségük ahhoz, hogy életük egy szakaszán vagy területén az elakadásokat, a megtorpanásokat, a bizonytalanságokat megoldják, és újra teljesíteni tudjanak. Nagyfokú bizalommal rendelkeznek a coach irányába, és hajlandók szembenézni önmagukkal.


Hogy zajlik a (bármilyen) coaching folyamat?

Mindig négyszemközt, meghatározott időkeretek között, alkalmanként 60 percben. Formáját tekintve legtöbbször egy irányított beszélgetés, de sokszor feladatokat, teszteket is kitölt a kliens. Az a csodálatos benne, hogy viszonylag hamar szép eredményeket lehet vele elérni. Ha ezután is igényli az ügyfél a coaching üléseket, azok lehetnek már ritkábbak, akár fél-egy évig is kísérve és támogatva a cél elérésében.

Miben különbözik a pszichológiától?

Abban, hogy ez más, ez nem pszichológia. A pszichológus a múltra koncentrál, és a múltbeli elakadásokat, gátakat oldja nem egyszer hosszú, akár éveken át tartó terápia során. A coach ezzel szemben a jelen megértésére és a jövőre összpontosít.

Rendkívül eredményorientált, nem véletlen, hogy egyre több pszichológus, sőt terapeuta alkalmazza a coaching módszereit munkája során.

Miben különbözik a tanácsadástól?

A tanácsadás folyamán a szakértő megmondja, mit tegyen az ügyfél. Tájékoztat, informál, feltárja a lehetséges utakat. A coach nem mondja meg mit kell tenni!

 

Coaching

A Coaching sikere függ a résztvevő közreműködésétől, elérni kívánt céljától.

10.000,-Ft/alkalom

 

I D Ő P O N T   K É R É S E